Preparaty białkowe

Są to środki białkowe stosowane w przetwórstwie mięsnym i drobiowym do produkcji wędzonek wysokowydajnych i szynkopodobnych, kiełbas wysokowydajnych grubo-, średnio- i drobnomielonych, kiełbas homogenizowanych, produktów blokowych, wędlin podrobowych, konserw, wyrobów garmażeryjnych mięsnych i niemięsnych.

Zalety:
• powodują polepszenie wiązania
• wpływają na podniesienie wydajności i efektywności produkcji
• podnoszą poziom białka w produktach

PROTEKON Z

Zastosowanie:
Środek z udziałem białka zwierzęcego , zapobiegający synerezie w produktach pakowanych próżniowo, podnoszący białkowość wyrobu gotowego.
Dawkowanie:
do 20 g/kg

BIAŁKO ZWIERZĘCE

Zastosowanie:
Wysokofunkcjonalny izolat białka zwierzęcego o neutralnym smaku i zapachu oraz bardzo dobrej rozpuszczalności.

FPS – Food Processing System – Centrum Badawczo-Rozwojowe – Zakład Produkcyjny – 2021