Są to środki białkowe stosowane w przetwórstwie mięsnym i drobiowym do produkcji wędzonek wysokowydajnych i szynkopodobnych, kiełbas wysokowydajnych grubo-, średnio- i drobnomielonych, kiełbas homogenizowanych, produktów blokowych, wędlin podrobowych, konserw, wyrobów garmażeryjnych mięsnych i niemięsnych.
Zalety:
• powodują polepszenie wiązania
• wpływają na podniesienie wydajności i efektywności produkcji
• podnoszą poziom białka w produktach
PROTEKON Z
Zastosowanie:
Środek z udziałem białka zwierzęcego , zapobiegający synerezie w produktach pakowanych próżniowo, podnoszący białkowość wyrobu gotowego.
Dawkowanie:
do 20 g/kg
BIAŁKO ZWIERZĘCE
Zastosowanie:
Wysokofunkcjonalny izolat białka zwierzęcego o neutralnym smaku i zapachu oraz bardzo dobrej rozpuszczalności.
FPS – Food Processing System – Centrum Badawczo-Rozwojowe – Zakład Produkcyjny – 2021