Są to kompletne mieszanki aromatyczno – przyprawowe o tradycyjnych smakach opracowane na bazie naturalnych aromatów i przypraw.
Zalety:
• nadają gotowym wyrobom trwały, harmonijny i niepowtarzalny smak oraz zapach
SMAKUS GRILLOWA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Pełna kompozycja smakowa z wyczuwalną nutą kolendry, czosnku, zawiera paprykę czerwoną w płatkach.
Dawkowanie: do 10 g/kg
SMAKUS BIWAKOWA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Z wyczuwalną w smaku nuta pieprzu czerwonego i jałowca.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
SMAKUS OGNISKOWA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Z wyczuwalna nutą pieprzu, gałki, kolendry i czosnku.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
MARYNATA CZERWONA
Zastosowanie:
– marynuje, skrusza i nadaje charakterystyczny smak produktom na grilla.
Dawkowanie:
Zgodnie z dobrą praktyką
POSYPKA PASTRAMI
Zastosowanie:
– mieszanka dekoracyjno – smakowa do szynki wołowej, pastrami.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
SMAKUS SZYNKOWA WOŁOWA
Zastosowanie:
– kiełbasy gruborozdrobnione wędzone i / lub parzone.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
SMAKUS BLOK DĘBICKI
Zastosowanie:
– produkty blokowe typu szynka mielona.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS CZERWONA PAPRYKA
Zastosowanie:
-wędliny, konserwy, nadaje naturalny czerwony kolor produktom peklowanym.
Dawkowanie:
do 0,3 g/kg
SMAKUS CEBULA ŚWIEŻA
RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4
SMAKUS CZOSNEK ŚWIEŻY
RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4
SMAKUS FILET DROBIOWY
Zastosowanie:
– wędliny drobiowe.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS KIEŁBASA BIAŁA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS KIEŁBASA WIEJSKA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS LIŚĆ LAUROWY
RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4
SMAKUS PASZTETOWA
Zastosowanie:
– pasztety i pasztetowe.
Dawkowanie:
do 10g/kg
SMAKUS PIEPRZ CZARNY
RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4
SMAKUS SZYNKA
Zastosowanie:
– wędzonki (typu Szynka Bohuna, Szynka Babuni).
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS SZYNKA KONSERWOWA
Zastosowanie:
– produkty blokowe typu szynka mielona, polędwica konserwowa.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS SZYNKA KRAKUS
Zastosowanie:
– wędzonki, typu „szynka z liściem”
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS ŚLĄSKA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 7 g/kg
SMAKUS ZWYCZAJNA
Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
SMAKUS ZIELE ANGIELSKIE
RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4
POSYPKA SEZAMOWA
Zastosowanie:
– mieszanka dekoracyjna do pieczeni, wędlin.
Dawkowanie:
Zgodnie z praktyką technologiczną.
FPS – Food Processing System – Centrum Badawczo-Rozwojowe – Zakład Produkcyjny – 2021