Mieszanki przyprawowe

Są to kompletne mieszanki aromatyczno – przyprawowe o tradycyjnych smakach opracowane na bazie naturalnych aromatów i przypraw.

Zalety:
• nadają gotowym wyrobom trwały, harmonijny i niepowtarzalny smak oraz zapach

SMAKUS GRILLOWA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Pełna kompozycja smakowa z wyczuwalną nutą kolendry, czosnku, zawiera paprykę czerwoną w płatkach.
Dawkowanie: do 10 g/kg

SMAKUS BIWAKOWA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Z wyczuwalną w smaku nuta pieprzu czerwonego i jałowca.
Dawkowanie:
do 10 g/kg
SMAKUS OGNISKOWA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych. Z wyczuwalna nutą pieprzu, gałki, kolendry i czosnku.
Dawkowanie:
do 10 g/kg

MARYNATA CZERWONA

Zastosowanie:
– marynuje, skrusza i nadaje charakterystyczny smak produktom na grilla.
Dawkowanie:
Zgodnie z dobrą praktyką

POSYPKA PASTRAMI

Zastosowanie:
– mieszanka dekoracyjno – smakowa do szynki wołowej, pastrami.
Dawkowanie:
do 10 g/kg

SMAKUS SZYNKOWA WOŁOWA

Zastosowanie:
– kiełbasy gruborozdrobnione wędzone i / lub parzone.
Dawkowanie:
do 10 g/kg

SMAKUS BLOK DĘBICKI

Zastosowanie:
– produkty blokowe typu szynka mielona.
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS CZERWONA PAPRYKA

Zastosowanie:
-wędliny, konserwy, nadaje naturalny czerwony kolor produktom peklowanym.
Dawkowanie:
do 0,3 g/kg

SMAKUS CEBULA ŚWIEŻA

RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4

SMAKUS CZOSNEK ŚWIEŻY

RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4

SMAKUS FILET DROBIOWY

Zastosowanie:
– wędliny drobiowe.
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS KIEŁBASA BIAŁA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 5g/kg
SMAKUS KIEŁBASA WIEJSKA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS LIŚĆ LAUROWY

RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4

SMAKUS PASZTETOWA

Zastosowanie:
– pasztety i pasztetowe.
Dawkowanie:
do 10g/kg

SMAKUS PIEPRZ CZARNY

RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4

SMAKUS SZYNKA

Zastosowanie:
– wędzonki (typu Szynka Bohuna, Szynka Babuni).
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS SZYNKA KONSERWOWA

Zastosowanie:
– produkty blokowe typu szynka mielona, polędwica konserwowa.
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS SZYNKA KRAKUS

Zastosowanie:
– wędzonki, typu „szynka z liściem”
Dawkowanie:
do 5g/kg

SMAKUS ŚLĄSKA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 7 g/kg

SMAKUS ZWYCZAJNA

Zastosowanie:
– kiełbasy średniorozdrobnione, w jelitach naturalnych.
Dawkowanie:
do 10 g/kg

SMAKUS ZIELE ANGIELSKIE

RÓWNOWAŻNIK PRZYPRAWOWY 1:4

POSYPKA SEZAMOWA

Zastosowanie:
– mieszanka dekoracyjna do pieczeni, wędlin.
Dawkowanie:
Zgodnie z praktyką technologiczną.

FPS – Food Processing System – Centrum Badawczo-Rozwojowe – Zakład Produkcyjny – 2021